Geef sfeer aan uw woning met behang

Heeft u uw oog laten vallen op een leuk behang? Het plakken ervan is een nauwkeurig karwei waarvoor u veel geduld moet hebben. Geen zin in gedoe? De vakkundige behangers van schildersbedrijf Bults zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van alle soorten wandbekleding. 
 

Het materiaal dat u kiest voor het afwerken van de wanden bepaalt grotendeels de sfeer in uw woning of bedrijfspand. De mogelijkheden van behang zijn veel uitgebreider dan die van verf. Schildersbedrijf Bults in Nieuw-Weerdinge is gespecialiseerd in glasweefsel, ook wel glasvezel genoemd. Maar ook voor 'gewoon' behang en vliesbehang kunt u bij ons terecht. Door het werken met professionele machines kunnen grote projecten sneller afgewerkt worden voor een scherpe prijs. Wij geven u graag advies over de diverse mogelijkheden van behang.

Specialist in Glasweefsel nodig?

Wij komen graag bij u langs met voorbeelden om u een idee te geven van de diverse mogelijkheden. Neem contact op met Schildersbedrijf Bults.

De voordelen van behang voor u

In de particuliere sector wordt, vanwege de kosten, vaak gekozen voor spack op de wanden. Met de veel voorkomende problemen van spack wordt dan geen rekening gehouden. Een goed voorbeeld hiervan is het meespacken van belegjes. Omdat belegjes geen hechting hebben, valt het spack er na een paar jaar gewoon vanaf. Een ander probleem van spack is scheurvorming bij de aanhechting van plafonds en wanden. Met glasvezel/glasweefsel heeft u hier geen last van en bent u verzekerd van mooie wanden voor levenslang woonplezier.

Glasweefsel

Glasweefsel is een product dat veel gebruikt wordt in openbare gebouwen, vanwege zijn enorm sterkte. Het is zowel scheuroverbruggend als brandvertragend.Indien het glasweefsel op de juiste wijze op de wand is aangebracht is het de bedoeling dat deze in één afwerklaag afgesaust wordt in een kleur naar keuze voor een perfect eindresultaat, mocht uw keus een donkere kleur zijn dan moet dit twee keer in verband met de dekking.
In openbare gebouwen, zoals ziekenhuizen, wordt vaak glasweefsel met standaardmotief gebruikt vanwege de kosten.
Er is overigens een breed assortiment in motieven van verschillende prijsklassen.

Vliesbehang

Door de diverse mogelijkheden wordt ook vliesbehang steeds meer toegepast. Vliesbehang is makkelijk aan te brengen en hoeft niet ingesmeerd te worden met lijm, wat een behangtafel overbodig maakt. Het vliesbehang krimpt, vlekt en scheurt niet bij het aanbrengen en is bovendien ook nog heel gemakkelijk te verwijderen.